Forum Thread

The *official* Android on the HP Touchpad owner's thread

Ram|bunc|tious 24,562 1,944 October 20, 2011 at 06:44 AM in Apps (5)
Thread intended to aggregate helpful tips on getting your TouchPad

4,433 Comments

99 100 101 102 103

Sign up for a Slickdeals account to remove this ad.

#1501
Quote from nycdude View Post :
I did not know that the Antutu benchmark is a separate program and yes it did not finish with my nightlies ver. 0515. It stopped after the bouncing android test and went to initial start screen.
Mine works fine after today's nightly.
I uninstalled CPU Master Free and installed setCPU to try it out.
Maybe the different OC program has something to do with it.
I OC to 1782 with no problems with either app.
Here are the results.
Reply Helpful Comment? 0 0
If you're on this ignore list, vivahate, sd44, cav, charles052, frogstar, godfather927 don't bother quoting me
Joined Dec 2008
SD addicted doggie mom
1,672 Posts
1,032 Reputation
#1502
Quote from gabe23111 View Post :
Got my TP back from service today. Was out of my hands for exactly one week....
They sent it back to me in the same brown box they originally sent to me before having it serviced (I know this because I made a small black mark on the box Smilie).

There's no way for me to know whether it is the same TP I sent in. The files (not personal) I left on the root of the TP were gone. They wiped all the data as expected.

The plastic casing surrounding the TP seems like it has a higher "gloss" than it did before.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I got ICS up and running but I have a couple of questions...

I did a Nandroid backup before sending away my TP and backed up the files to my CPU. Now I would like to get it back to my TP. The problem is I don't have a cwm folder on my TP. Did you have to create a new folder?

My other issue is that when I turn on or reboot my TP it defaults to Web OS as oppose to ICS. Considering I don't touch web OS this is not good for me.

Does anyone have any ideas?

TIA
either CMW or moboot (didn't remember exactly which one) was missing from your installation. I have the same issue last time with my friend's TP, it booted default to WebOS. It doesn't hurt to reinstall both.
And, about backup. I think it's safer you can do an initial backup to have Nandroid to build backup directory for you. Then you can connect TP and drop your backup folder back to this directory and then restore with this copy.
If you are confident to create directory on your own, this is the path: /mnt/sdcard/clockworkmod/backup
Reply Helpful Comment? 0 0
Superman shop together at Target Thumbsup Amazon is the next Greedy
#1503
Quote from gabe23111 View Post :
Got my TP back from service today. Was out of my hands for exactly one week....
They sent it back to me in the same brown box they originally sent to me before having it serviced (I know this because I made a small black mark on the box Smilie).

There's no way for me to know whether it is the same TP I sent in. The files (not personal) I left on the root of the TP were gone. They wiped all the data as expected.

The plastic casing surrounding the TP seems like it has a higher "gloss" than it did before.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I got ICS up and running but I have a couple of questions...

I did a Nandroid backup before sending away my TP and backed up the files to my CPU. Now I would like to get it back to my TP. The problem is I don't have a cwm folder on my TP. Did you have to create a new folder?

My other issue is that when I turn on or reboot my TP it defaults to Web OS as oppose to ICS. Considering I don't touch web OS this is not good for me.

Does anyone have any ideas?

TIA
Totally awesome you got it back and not to painful of a delay.

When you reinstall moboot and cwm zip along with the others needed for cm9, you should see clockworkmod > Backup > the nandroid folder on your TP. I just added the entire "nandroid folder" I saved to my computer into the "backup" folder and ran cwm. It takes awhile but it reinstall everything but when finished it will be like you left it.
Reply Helpful Comment? 0 0
#1504
Quote from JuJu83 View Post :
either CMW or moboot (didn't remember exactly which one) was missing from your installation. I have the same issue last time with my friend's TP, it booted default to WebOS. It doesn't hurt to reinstall both.
And, about backup. I think it's safer you can do an initial backup to have Nandroid to build backup directory for you. Then you can connect TP and drop your backup folder back to this directory and then restore with this copy.
If you are confident to create directory on your own, this is the path: /mnt/sdcard/clockworkmod/backup
Quote from nycdude View Post :
Totally awesome you got it back and not to painful of a delay.

When you reinstall moboot and cwm zip along with the others needed for cm9, you should see clockworkmod > Backup > the nandroid folder on your TP. I just added the entire "nandroid folder" I saved to my computer into the "backup" folder and ran cwm. It takes awhile but it reinstall everything but when finished it will be like you left it.
I had both CWM & Moboot installed. When turning on my TP it did go to Moboot with an option to load ICS. The problem was if I didn't select ICS from moboot within the "alloted" 5 seconds it automatically booted Web OS. I re-installed both of them just in case to no avail.

I was able to create a new clockworkmod folder by having a Nandroid backup build one for me like you suggested.

I moved the backup folder from my cpu in to the folder on the root of my TP. It took some time, but after doing so my TP now defaults to ICS when booting up Smilie

Seems like everythings back to "normal" and working properly Smilie

Thank you both for your help worship
Reply Helpful Comment? 0 0
A simple "thank you" in a thread can make a world of a difference to an OP hug
#1505
gabe23111, doesn't your TP just feel new? Wink

LOL
Reply Helpful Comment? 0 0
#1506
Quote from nycdude View Post :
gabe23111, doesn't your TP just feel new? Wink

LOL
nod

The casing is definitely new.

It's kind of weird. I don't really use my TP that much... but while It was in service I was pretty anxious to get the thing back laugh out loud

The TP seemed happy to be home as well. We missed each other Inlove2
Reply Helpful Comment? 0 0
Joined Aug 2005
L10: Grand Master
12,644 Posts
4,816 Reputation
Pro
#1507
Quote from gabe23111 View Post :
nod

The casing is definitely new.

It's kind of weird. I don't really use my TP that much... but while It was in service I was pretty anxious to get the thing back laugh out loud

The TP seemed happy to be home as well. We missed each other Inlove2
I will have to investigate sending mine in over the weekend before it gets worse of the warranty expires.
Reply Helpful Comment? 0 0
Vague questions receive vague answers . . . . . .

Sign up for a Slickdeals account to remove this ad.

Joined May 2007
Mmmm. Any Slick Deals?!!
4,082 Posts
2,298 Reputation
Pro
#1508
Quote from nycdude View Post :
I did not know that the Antutu benchmark is a separate program and yes it did not finish with my nightlies ver. 0515. It stopped after the bouncing android test and went to initial start screen.
Yep, exactly where mine stops. Right around the bouncing android graphics test each and every time.

Quote from RockySosua View Post :
Mine works fine after today's nightly.
I uninstalled CPU Master Free and installed setCPU to try it out.
Maybe the different OC program has something to do with it.
I OC to 1782 with no problems with either app.
Here are the results.
Did the same thing. Uninstalled CPU Master Free and installed SetCPU still the same-stops at the graphics test.

This is using eyeballer nightlies of 5/17.
Reply Helpful Comment? 0 0
#1509
Quote from hapollo8 View Post :
Yep, exactly where mine stops. Right around the bouncing android graphics test each and every time.

Did the same thing. Uninstalled CPU Master Free and installed SetCPU still the same-stops at the graphics test.

This is using eyeballer nightlies of 5/17.
Are eyeballer's nightlies any different from the ones that Gabe posts, direct from Cyanogen mod?
I'm doing the benchmark test again, as we speak.
I'm OC'ed to the max with virtually nothing unneeded running in the background, if that makes any difference.
waiting,
waiting,
waiting,
tic toc tic toc.
lots of graphic thingies.
even a bunch of metal clad swordsmen.

Test complete again

I don't know what to say.
Reload the latest nightly, only get the one from Cyanogenmod, and maybe even uninstall and reinstall the antutu tester?
Other than that, I have no idea why mine works and yours doesn't.
Reply Helpful Comment? 0 0
#1510
Quote from RockySosua View Post :
Are eyeballer's nightlies any different from the ones that Gabe posts, direct from Cyanogen mod?
I'm doing the benchmark test again, as we speak.
I'm OC'ed to the max with virtually nothing unneeded running in the background, if that makes any difference.
waiting,
waiting,
waiting,
tic toc tic toc.
lots of graphic thingies.
even a bunch of metal clad swordsmen.

Test complete again

I don't know what to say.
Reload the latest nightly, only get the one from Cyanogenmod, and maybe even uninstall and reinstall the antutu tester?
Other than that, I have no idea why mine works and yours doesn't.
Eyeballer would have to confirm but I believe that his nightlies are the same as what is available in the official nightly builds but he compiles his every day, whether they have a change or not. I couldn't keep up with his frequency so I just started keeping in line with the official nightly builds.
Reply Helpful Comment? 0 0
#1511
Quote from gabe23111 View Post :
There's no way for me to know whether it is the same TP I sent in.
Did you make note of the serial number of your original? Go into WebOS settings and see if it matches.

you can also get the serial# off the box it came in.
Reply Helpful Comment? 0 0
#1512
Quote from nycdude View Post :
Did you make note of the serial number of your original? Go into WebOS settings and see if it matches.

you can also get the serial# off the box it came in.
Nice catch!

Turns out it was the same TP I sent in Smilie

The serial # matched the box it came in.
Reply Helpful Comment? 0 0
#1513
Quote from gabe23111 View Post :
Nice catch!

Turns out it was the same TP I sent in Smilie

The serial # matched the box it came in.
Quote from nycdude View Post :
Did you make note of the serial number of your original? Go into WebOS settings and see if it matches.

you can also get the serial# off the box it came in.
there is also that little SIM card door/tray (active SIM card slot meant for the 64GB model) that is located on the same side as the volume, but at the bottom, that holds your serial number
Reply Helpful Comment? 0 0
Joined May 2007
Mmmm. Any Slick Deals?!!
4,082 Posts
2,298 Reputation
Pro
#1514
Quote from RockySosua View Post :
Are eyeballer's nightlies any different from the ones that Gabe posts, direct from Cyanogen mod?
I'm doing the benchmark test again, as we speak.
I'm OC'ed to the max with virtually nothing unneeded running in the background, if that makes any difference.
waiting,
waiting,
waiting,
tic toc tic toc.
lots of graphic thingies.
even a bunch of metal clad swordsmen.

Test complete again

I don't know what to say.
Reload the latest nightly, only get the one from Cyanogenmod, and maybe even uninstall and reinstall the antutu tester?
Other than that, I have no idea why mine works and yours doesn't.
Thanks Rocky for confirming. No big deal. Just wondering what is causing it. I prefer Eyeballer nightlies as it tend to merger latest sources in between the officials.Here is his explanation:

http://rootzwiki.com/topic/18442-...ly-builds/

Perhaps Eyeballer will happen to come across this thread and explain why. I think it might be some custom driver built into the nighties. Maybe next official release, I'll stop using Eyeballer's and just go "official" after.
Reply Helpful Comment? 0 0

Sign up for a Slickdeals account to remove this ad.

#1515
Quote from hapollo8 View Post :
Thanks Rocky for confirming. No big deal. Just wondering what is causing it. I prefer Eyeballer nightlies as it tend to merger latest sources in between the officials.Here is his explanation:

http://rootzwiki.com/topic/18442-...ly-builds/

Perhaps Eyeballer will happen to come across this thread and explain why. I think it might be some custom driver built into the nighties. Maybe next official release, I'll stop using Eyeballer's and just go "official" after.
That's right, he uses a custom graphics driver but had said that it doesn't make much of a difference anymore
Reply Helpful Comment? 0 0
Page 101 of 296
99 100 101 102 103
Join the Conversation
Add a Comment
 
Copyright 1999 - 2016. Slickdeals, LLC. All Rights Reserved. Copyright / Infringement Policy  •  Privacy Policy  •  Terms of Service  •  Acceptable Use Policy (Rules)
Link Copied to Clipboard